Как да изберем подходящо бельо

women underwearПрясно изследване показва, че повечко от осемдесет% от хората в Америка употребяват едно и също бельо през целия си съзнателен живот. Всичко това говори, че голпма чст от хората не се доверяват на марки, които не са запознати, не са готови да направят експеримент с чисто нови модели и материи, защото за много от хората избора на нов модел бельо се приема като дискомфорт при ползването му. Ето няколко полезни препоръки как точно да си закупите приятно и удобно бельо.

Избирайте си коректния размер

За да ви бъде удобно бельото, то ще трябва да е и коректния номер за Вас. Бельото, което Ви опъва, стяга и забива в кожата не е удобно за Вас. Когато си купувате бельо, бъдете напълно честни с вас си и си вземете Вашия размер, а не малък. Абсолютно никой не би искал да си закупува бельо в размер XL или XXL, но все пак ако този е вашия, не се срамувайте, по-хубаво си вземете такъв, иначе през целия ден да се чувствате некомфортно. Не забравяйте, че докато бельото е по-малък номер от Вашия собствен, то ще Ви притиска и даже ще се забелязва много повече, даже и през дрехите.

Непременно избирайте качествени материи

Подборът на добрата материя на бельото е особено важно. Много материи биха могли да доведат до неудобно усещане при носене. Непременно се оглеждайте за гладки и меки материи. Бельото с дупки и бельо от дантела, въпреки, че изглеждат доста привлекателно, може да Ви докарат обриви, да Ви одраскат по кожата и да образуват запотяване. Наистина добър вариант на материи са кашмир, ликра, висококачествен полиестер, микрофибър.

Безшевно бельо

Безшевното бельо се превръща във все по-търсено от повечето жени по целия свят. Независимо, че до огромна степен не забелязваме шевовете по бельото, но те много често може да раздразнят кожата, а също да оставят и следи. Ето защо непременно ако можете носете бельо без шевове, като е гладко и от 2-те страни и е изключително удобно при ползване на по-тесни дрехи.

Обгрижвайте бельото си

Правилната грижа за Вашето бельо е от наистина голямо значение за по-дълготраен комфорт. Перете с прах за деликатни материи и винаги ако можете на ръка. Прочитайте етикета и перете на правилната програма, докато използвате пералня. Съхранявайте го хубаво прегънато в шкаф с чекмеджета и разделители. Също не преизносвайте вашето бельо. Хвърляйте захабеното си бельо, а не го дръжте в гардероба. Научно доказано е, че след Шест месеца нон-стоп ползване бельото е желателно да се подменя с ново, както същото важи и за сутиените.

Посетете ни: lingadore