Как да изберем правилно крем за лице

Чувствате ли, че имате огромен избор от кремове, когато започнете да търсите нещо по-магазините?

Това не е изненада, тъй като в аптеките има на разположение десетки дори стотици видове продукти от – кремове, лосиони, мехлеми, някои със слънцезащитен крем, други с ексфолиант.

крем за лице

Изборът варира от крем за 1,50 долара до 500 долара за различен крем за кожа. И всички опции между тях могат да накарат главата ви да се завърти.

Въпреки че изборът на подходящия овлажнител за кожата може да изглежда объркващ, всъщност е много просто, ако следвате няколко насоки, казва дерматологът Моника Халем. Първото правило на д-р Халем? Не харчете твърде много пари.

Как действат кремовете за кожа

Почистващите и овлажнителите са най-важните продукти за кожата, особено за омекотяване на сухата кожа. Кожен овлажнител действа, като запечатва влагата във външния слой на кожата и чрез изтегляне на влага от вътрешните слоеве на кожата.

Основни съставки, които се запечатват във влагата са вазелин, минерално масло, ланолин и диметикон. Глицерин, пропилен гликол, протеини, урея и витамини помагат за привличане на вода във външния слой на кожата.

Преди да си закупите даден крем се уверете, че този крем действа много добре и е с докатано качество.

Някои овлажнители на кожата съдържат също алфа хидрокси киселина (AHA), която ексфолира мъртвата кожа, казва Франческа Фуско, доктор по клинични въпроси по дерматология в медицинското училище Mount Sinai в Ню Йорк и говорител на фондацията за рак на кожата.

Повечето овлажнители съдържат голям процент вода и вие “често просто плащате за парфюма и опаковката”, казва д-р Рийд.

„Скъпите продукти не са непременно по-добри за вас, а евтините овлажнители ще направят същото за вашата кожа.“

 „Ако компания твърди, че се използва съставка за първи път в света, вие сте основно морско свинче“, казва той.