5 хранителни добавки за диабет

В много лаборатории се тестват различни хранителни добавки за диабет. Такива добавки могат да бъдат от полза за хора с преддиабет или диабет – особено тип 2.

Първото най-важно нещо, което трябва да знаете, е че храната и физическите упражнения са най-важното нещо при диабет.

хранителни добавки за диабет

Ето 10 добавки, които могат да помогнат за понижаване на кръвната захар.

Кой са най-добрите хранителни добавки за диабет?

Тук сме изброили, най-добрите хранителни добавки за диабет, които може да използвате.

алфа-липоева киселина 

Алфа-липоева киселина  е универсален и мощен антиоксидант и може да функционира като помощ при диабетна невропатия и намаляване на болката от увреждане на свободните радикали.

Също така, някои проучвания свързват ALA с намалена инсулинова резистентност и по този начин контрола на кръвната захар.

GLA (гама-липоева киселина) е друг естествен антиоксидант, който присъства в маслото от вечерна иглика, масло от пореч и масло от семена на касис. GLA може да подобри функцията на нервите, увредени от диабетна невропатия.

Биотин

Биотинът действа в синергия с инсулина в организма и независимо увеличава активността на ензима глюкокиназа.

Глюкокиназата е отговорна за първата стъпка на усвояване на глюкозата и следователно е съществен компонент на нормалното функциониране на тялото.

Глюкокиназата се среща само в черния дроб, а при страдащите от диабет концентрацията й може да бъде изключително ниска. Добавките с биотин могат да имат значителен ефект върху нивата на глюкозата както за диабетици тип 1, така и за тип 2 .

ХРОМ

Хромът е решаващо хранително вещество в борбата на организма срещу диабета. Използвайки или бирена мая, снабдена с хром, или хром хлорид, пациентите с диабет могат да подобрят толерантността към глюкозата, да понижат нивата на глюкозата на гладно, да намалят нивата на инсулин и да намалят нивата на холестерола и триглицеридите, като същевременно повишат нивата на HDL-холестерол .

ВИТАМИН D

Витамин D има редица ползи за вашето здраве. Произвежда се от организма в отговор на излагане на слънце, се смята, че спомага за повишаване на чувствителността към инсулин, което е жизненоважно за регулирането на кръвната глюкоза.

ВИТАМИН Е

Витамин Е се  бори с токсините и да подобри активността на инсулина в тялото. Когато тялото има недостатъчно количество витамин Е, вътрешните структури могат да бъдат повредени от засилено увреждане на свободните радикали.

Увеличаването на витамин Е в кръвта може да намали вероятността от развитие на диабет тип 2, а при диабетици тип 2 може да подобри толерантността към глюкозата. Освен това антиоксидантната природа на витамин Е може да намали риска от диабетни усложнения.

Няколко основни двойно-слепи проучвания показват, че допълнителният хром може да повиши глюкозния толеранс при пациенти с диабет тип 1 и тип 2.

Почти всички ние имаме различни болести. Независимо дали наистина става дума за рак, кожни неразположения подобно на атопична екзема или нужда да отслабнете, с тестове е доказано, че елиминирането на определени химикали в индивидуалните козметични продукти е възможно да намали симптомите и дисконфорта.

Правилният личен избор на продукти, комбинирани с здравословен метод на съществуване и храна, даже може да бъде превантивен за определени здравословни проблеми. Симбиотичната връзка, която намерихме между здравословното хранене на кожата ви и здравословното хранене на тялото е важна.

Не от значение какъв тип кожа вие имате – мазна, суха или съчетана – коректният избор на козметични продукти е възможно да окаже голямо въздействие над здравословното ви състояние. Точно така, не единствено на вашето здраве на кожата, но и цялостното здраве.

Всички вие самостоятелно е възможно да видите това – заменете продуктите си с био, природни алтернативи и намерете за себе си точно колко позитивно ще отреагира твоята кожа на ръцете и тяло на промяната.