Колички за деца и бебета – безценни съвети при закупуване и използване

baby stroller

Количките за бебета се купуват и избират от семейството, а бебенцето, което всъщност ще го ползва, е без право на мнение. Повечето бащи и майки са объркани от разновидностите на модели и видове колички на търговския пазар и просто не знаят как да изберат. 

Ето и няколко полезни неща, като определено трябва да вземете предвид, защото в края на краищата става въпрос за правилното и за сигурността на детето ви. 

При купуването на детска количка 
Вземете детска количка със широк кош и широка основа, защото това определя доколко стабилна е количката. По-малките детски колички лесно се преобръщат, ако бебенцето се надвеси прекалено много след ръба. 

В случай, че харесвате количка за бебенце с повечко позиции на облегалката, бъдете сигурни се, че дадената облегалка се застопорява стабилно при всяко едно състояние или пък заплашвате бебето да пропадне, без никак да очаквате. 

Разгледайте дали бебешката количка има предпазни колани, държащи детето в кошчето и няма да му позволят да се падне. Правилно е коланчетата да минават м/у крачетата, през кръста и още през раменцата на бебенцето. 

Текстилната част на детската ви количка е необходимо да се маха бързо и лесно и да бъде подходяща за пране в пералня. В случай, че е осъществимо, проверете детето дали ще прояви реакция на алергия към тъканта. 

Непременно се уверете, че количката може спокойно да мине през вратата на вашето жилище.
Съобразете също размерите на детската количка в сгъната позиция с вместимостта на багажника в леката кола, няколко багажници се оказват прекалено малки за определени типове колички за бебета. 

При употребата на количките за деца
Преди да оставите детенцето в количката, прегледайте реално дали сте сложили спирачката. Прегледайте реално дали облегалката е здраво поставена в нужното състояние. Ако сгъвате детската количка, внимавайте детенцето да не е твърде близо, тъй като има опасност да го прищипете, без да искате.

Не пропускайте да закопчавате коланите за предпазване на бебешката количка абсолютно винаги, като отивате на обиколка. Те ще предотвратят рисковото изхлузване или изпадане на бебето от бебешката количка, а това е възможно да се случи, докато пресичате натоварен булевард като пример. 

Когато се разхождате на наклонен терен непременно активирайте спирачка преди да отпуснете дръжките на детската количка, дори и да става въпрос за много малко секунди. 

Количките за бебета, като всеки друг предмет, изискват перманентна поддръжка, затова редовно проверявайте реално дали абсолютно всичко е в кондиция.

Може да продължите: https://jerrykids.com/bfr/музикални-инструменти-за-деца